Dine ti sekunder i stemmeboXen betyder mest

Af: Brian Bruhn / Folketingskandidat for Alternativet i hele Midt og Vestjylland

Nu skal der holdes fast, for klimaløfter skal gøres til klimahandling.

I Alternativet plejer vi – i ydmyghed – at sige, at en stemme på os tæller ni-dobbelt. For nu har vi fået de andre partier til også at have grønne ambitioner. Og nu er vi klar til at holde alle partier fast på, at der også skal handling bag ordene.

Det er naturligvis ikke kun Alternativets fortjeneste, at alle nu kan se, at der kræves handling. For det er ikke nyt at der skal til at ske noget. Klimaeksperter og rapporter var også tydelige inden sidste valg og har været det gennem de sidste fire år – uden at det har ført til ret meget andet end snak. I hvert fald indtil valgkampen.
Så husk at det betyder mere, hvad du gør de ti sekunder bag forhænget i stemmeboksen, end hvad DU som enkeltperson gør de næste fire år.

For selvom vi er mange, som gør noget hver især, så flytter det bare mere, hvis politikerne lever op til valgets mange løfter.

Jeg byder mig gerne til som vagthunden, der holder øje med at der faktisk kommer handling bag ordene.

Vi skal have vendt politik på hovedet, så alle de mange ideer og initiativer fra unge og klimaforskere bliver ført ud i verden.

Så når du kommer ind for dig selv i stemmeboksen, så gå helt ned i bunden af stemmesedlen – sidste bogstav er Å og allernederst står jeg.