Af: Brian Bruhn / Folketingskandidat for Alternativet i hele Midt og Vestjylland

Det bliver så spændende at se, hvor hurtig udviklingen kommet til at gå.

  • Hvornår er de selvkørende biler så gode, at vi tør slippe dem helt løs? I dag er de allerede væsentligt mere sikre end almindelige biler med en fører. Og det vil gå stærkt med at gøre dem suverænt bedre?
  • Hvad betyder de selvkørende biler for behovet for veje? Når vi kan køre tættere og hurtigere behøver vi så kun ét spor på motorveje – eller to? Og hvor meget billigere er det i energi, når biler ligger i læ af hinanden?
  • Hvad med elbilerne (batteri, brint eller andet)? Hvornår er det eneste, vi kan købe, elektriske biler? Det kommer til at gå stærkt. Jeg har set analyser, der forudser, at der næppe produceres benzin og dieselbiler i 2025.
  • Og hvad sker der for dele-tanken? Hvornår bliver det så meget billigere at have abonnement på transport frem for at vi alle selv skal have vores egne biler?
  • Og hvor meget hurtigere ville de udviklinger kunne gå, hvis vi kaster 100 milliarder i det – frem for i motorveje og tog, det sigter mod trafikmønstre, som vil være forældet, inden de er bygget færdig?

Lad os lave nogle trafikaftaler, som sigter mod fremtiden frem for mod fortiden – også selvom det kan se populært ud op til et valg.

Af Brian Bruhn